Prins Harry doet heel krasse uitspraken in telefoontje met oplichters: “Wij zijn anders dan de rest van de familie, wij gingen weg om onze zoon te beschermen”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Harry zou in een telefoontje met oplichters heel krasse uitspraken gedaan hebben over zijn familie en de Megxit. De prins dacht Greta Thunberg en haar vader aan de lijn te hebben, maar in werkelijkheid werd hij in de maling genomen door twee Russische grappenmakers. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De feiten dateren van eind januari 2020. De prins had op geen enkel moment door dat hij met oplichters aan het bellen was.

Vanuit de veronderstelling dat hij Greta Thunberg aan de lijn had, kregen twee bekende Russische grappenmakers prins Harry zover om heel wat extreme uitspraken te doen over zijn familie en de Megxit. Harry vertrouwde hen onder andere toe dat zijn gezinsleven er veel beter op is geworden sinds hij en Meghan een stapje hebben teruggezet uit de monarchie.

“Wij zijn helemaal anders dan de rest van mijn familie”, zou hij gezegd hebben. “We zijn veel normaler dan zij zouden willen toegeven. Soms is de juiste beslissing niet altijd de makkelijkste. Uiteindelijk zijn we bij hen weggegaan om onze zoon te beschermen”, zegt Harry eerlijk. “Ik denk dat veel mensen in de wereld sympathie kunnen opbrengen voor het feit dat ik mijn gezin op de eerste plaats heb gezet. Ons leven is er sindsdien al fel op verbeterd. In Canada hebben we het beter dan in het paleis.”

Harry beschouwt zichzelf als ‘normaal’ en een man van het volk, en dat zou een gevolg zijn van zijn legerdienst. “Plus, het feit dat we uit de monarchie gestapt zijn geeft ons de vrijheid om dingen te zeggen en te doen die we vroeger nooit hadden gemogen. We kunnen ons meer inzetten als activisten zonder daar kritiek over te krijgen.”

Harry geeft ook openlijk toe dat Meghan het moeilijk had met haar koninklijke rol. “Trouwen met een prins is niet zo glamoureus als het aanvankelijk lijkt. In realiteit valt het tegen”, vertelde hij in de overtuiging dat hij de wereldberoemde klimaatactiviste aan de lijn had. De prins had het daarnaast ook nog over politiek. “De wereld wordt echt bestuurd door een bende zieke mensen”, zei hij daarover. En hij nam afstand van zijn oom, prins Andrew. Die komt de laatste tijd in opspraak omdat hij betrokken zou zijn bij het Epstein-schandaal. “Hij heeft niets met ons te maken”, klinkt het duidelijk.