“Paul Severs wilde niet luisteren naar mij, hij wist dat het teveel was"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Misschien zegt de naam John Horton je nog iets? Hij was in de jaren zeventig een erg succesvolle zanger en hij is ook de nonkel van Christoff en Lindsay.

John Horton kende ook Paul Severs erg goed. “In het begin waren we bij wijze van spreken ploegmakkers”, legt John uit in Primo. “Met Ricky Gordon erbij waren we de drie beschermelingen van Sylvain Tack. Paul en ik zaten minstens drie à vier dagen per week samen in de studio.”

In april is het een jaar geleden dat Paul Severs stierf. “Ongeveer een maand voor zijn dood had ik nog een telefoongesprek van anderhalf uur met hem. Hij had last van reflux en dat had ik ook. We hebben bij dezelfde zangleraar gezeten en Paul was er zeker van dat zijn probleem te maken had met oefeningen die hij moest doen.”

“Ik ben er zeker van: sinds zijn vrouw Paulette niet meer naar zijn optredens kon komen is het slechter gegaan met hem. Paul wilde dat niet toegeven, maar het was wel zo. Misschien om zijn miserie wat te vergeten is hij aan een hoog tempo gaan optreden.”

“Hij had 25 shows per maand. Ik heb hem gezegd dat hij wat rustiger aan moest doen, dat het gezien zijn leeftijd te veel was. Hij gaf me gelijk maar hij kreeg het niet over zijn hart om te minderen. Er komt een moment dat een mens moet luisteren naar zijn lichaam, en Paul heeft dat helaas niet gedaan."