Acteur Hubert Damen haalt snoeihard uit na kritiek van de VRT: “Het interesseert me allemaal geen kloten meer”
Acteur Hubert Damen haalt snoeihard uit na kritiek van de VRT: “Het interesseert me allemaal geen kloten meer”
Foto: Photonews

Acteur Hubert Damen kroop voor een reclamefilmpje voor kledingzaak De Gouden Schaar nog eens in de rol van zijn personage Witse. De VRT steekt daar nu een stokje voor. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

De VRT vindt het niet kunnen dat Hubert Damen reclame maakt als commissaris Witse. “We hebben De Gouden Schaar gevraagd om het filmpje te schrappen”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad. “Dat geldt voor al onze merken: die mogen niet worden gebruikt voor commerciële nevenactiviteiten. Die zaak verkoopt naar eigen zeggen misdadig mooie mode. Maar met onze personages is dat eigenlijk een beetje misdadige reclame.”

Hubert Damen haalt op zijn beurt uit naar de VRT. “Ah, alles van die VRT-top interesseert me eigenlijk geen kloten meer”, zegt de acteur. “Het hele bedrijf ligt in puin, je zou toch denken dat ze op dit moment grotere problemen hebben? Maar nee, ze vinden het belangrijk om een dementerende acteur van 73 lastig te vallen. Wel, dan zullen we alles opnieuw opnemen, en noemen we onszelf Watse.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.