Dieter Coppens heeft geen goed nieuws over Down The Road
Dieter Coppens heeft geen goed nieuws over Down The Road
Foto: VRT

De derde reeks van Down The Road is vier afleveringen ver, en telkens kijken er meer dan een miljoen mensen. Voor een maandagavond is dat fenomenaal. In een gesprek met Het Laatste Nieuws verklaart Dieter Coppens het succes van dat programma.

"Dat komt door het ontwapenende, het pure van onze zes gasten”, meent Dieter Coppens in Het Laatste Nieuws. “Gitte, Brenda, Stijn, Peter, Jaimie en Sophie zijn helemaal zichzelf en dat zie je nog zelden op tv. De meeste mensen gaan zich al gauw anders gedragen als er een camera op hen gericht staat, maar zij niet. Wat je ziet, is onbespoten, onbezoedeld. Daardoor krijg je een 'fly on the wall'-gevoel: je maakt dingen mee die écht zijn.”

Het oorspronkelijke plan van Down The Road was: het beeld over mensen met down bijstellen. Dat doel werd na twee seizoenen eigenlijk al bereikt. Toch kwam er nog een derde seizoen. “We hebben getwijfeld om een derde seizoen te maken. We willen dit programma zeker niet uitmelken, dat zou spijtig zijn”, zegt Dieter. “Maar als ik de cijfers en de reacties zie, denk ik dat we nog niet op dat punt waren aanbeland. Er zijn veel nieuwe kijkers bijgekomen, mensen die de eerste twee reeksen nog links lieten liggen."

Voor mensen die hopen op een vierde seizoen heeft Dieter jammer genoeg slecht nieuws. Dat zal niet voor meteen zijn. "Ooit misschien wel, maar op dit moment lijkt het me beter dat we onze parel eventjes terug in zijn doosje steken”, lacht hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.