Walter Michiels is het meer dan beu: “Ze moeten me gerust laten!”
Walter Michiels is het meer dan beu: “Ze moeten me gerust laten!”
Foto: Photonews

Walter Michiels werd onlangs door de rechtbank schuldig bevonden aan diefstal, bedreiging en drugsbezit. Hij kreeg 15 maanden cel, maar wordt niet geïnterneerd. In Dag Allemaal vertelt hij waarom hij altijd zijn kat stuurt naar de rechtbank.

“Het zijn rukkers daar in de rechtbank. Nietsnutten!”, sneert Walter Michiels in Dag Allemaal. “De commissaris van Kessel-Lo heeft voor de rechtbank gezegd dat ze geen probleem hebben met mij. Maar in Leuven houdt niemand daar rekening mee. En er is nog ’n reden waarom ik mij daar niet laat zien: omdat ik geen goesting heb om mij te laten trekken door een hele batterij fotografen. Hallo, ik ben geen attractie om je aan te vergapen, hé!”

Hier en door wordt gesuggereerd dat Walter een soort van dorpsgek zou zijn. “Die insinueringen zitten mij tot hier! Vandaag ben ik volledig toerekeningsvatbaar om in het dagelijks leven rond te lopen. Fysiek is ’t wat minder, maar ’t wordt wel weer beter. Ik mag niet veel wandelen, omdat ik pijn heb aan m’n benen. Maar ik heb een goeie huisarts, een goeie verpleegkundige, een goeie therapeut...”

Tabak, drank of kleren

Toch zijn veel Vlamingen bezorgd om Walter. Ze vinden dat hij psychiatrische hulp zou moeten krijgen. “Zitten ze met mij in? Awel, ze mogen mij tabak of drank komen brengen. Of kleren. Maar psychiatrische hulp? Nee, jong. Da’s niet nodig. Ik ben zelf toppsychiater. Dat ze me gerust laten, da’s al wat ik vraag. Hier in m’n paradijsje vind ik veel rust. Daar heb ik bewust voor gekozen. Iedereen kent mij hier. De poort staat open, mensen zijn welkom, ze mogen komen kijken hoe ik hier woon en in welke rust ik hier leef.”

Walter is naar eigen zeggen wel degelijk gelukkig. “Ik ben gelukkig geboren en zal dus altijd gelukkig zijn. Ik ben niet materieel afhankelijk, ’k ben blij dat ik hier conciërge mag zijn. Eenzaamheid ken ik hier niet. Want ik ken alle vogels. En toen de storm Ciara tekeerging, kwam er een eekhoorntje bij me schuilen.”

(Bron: Dag Allemaal)

Meer nieuws

Meer nieuws

.