Margriet Hermans is het kotsbeu: “Dit moet nu eindelijk eens stoppen!”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Negen maanden is het al geleden dat we met z’n allen naar de stembus trokken, en nog steeds is er geen zicht op een federale regering. Dag Allemaal deed een rondvraag onder BV’s, en wat blijkt: ook zij hebben schoon genoeg van de politieke impasse. Voormalig parlementslid Margriet Hermans uit haar ongenoegen in het weekblad.

“Ik ben zwaar ontgoocheld in de spelletjes die de politieke part?en spelen”, zegt Margriet Hermans (65) in Dag Allemaal. Zij was ooit zelf Vlaams parlementslid voor Open Vld. “Deze impasse kost ons enorm veel geld.”

“Het zou al helpen als de part?-ideologieën wat minder meespelen, en er echt gedacht wordt aan de belangen van het land en de bevolking. Dat kan alleen maar als de part?en ook van elkaar de positieve dingen willen zien. Nu wordt er alleen maar gehamerd op de negatieve zaken, en dat is onwerkbaar.”

“De persoonl?ke vetes moeten stoppen!”, vindt Margriet. “Toen ik nog actief aan politiek deed, deden we over de partijen heen meer moeite om een goede consensus te bereiken, nu is de politiek echt aan het verzuren. En voor nieuwe verkiezingen ben ik absoluut niet gewonnen, want die zullen niks veranderen.”

(Bron: Dag Allemaal)