Michel Van den Brande zegt duidelijk waar het op staat: “Zo iemand moeten we hier gewoon buitensmijten”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Michel Van den Brande wordt het zwijgen opgelegd door Samen Voor Vooruitgang (SVV), de politieke partij waarvan hij mee aan de wieg staat. Michel stapt daarom uit de partij. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Begin januari kwam het nieuws dat stellingbouwer Michel Van den Brande mee zou stappen in de partij Samen Voor Vooruitgang (SVV). Het doel van de partij was de federale verkiezingen van 2024 halen, maar dat zal nu zonder Van den Brande zijn. “Als ik aan politiek doe, dan wil ik serieus genomen worden. Als ik bepaalde punten moet doodzwijgen, dan hoeft het niet meer voor mij”, reageert hij.

Michel mag van de partij zijn standpunten over immigratie niet uiten. “Het kan zo niet verder, straks wordt Vlaanderen overspoeld door vluchtelingen. Pas op, met mensen die hier gaan werken, zich integreren en belastingen betalen heb ik geen probleem. Maar als een asielzoeker een zeventigjarige in elkaar slaat, dan moeten we die buitensmijten”, klinkt het bijvoorbeeld.

Michel Van den Brande bergt zijn politieke ambities echter niet op, en lonkt nu naar Jean-Marie Dedecker. “Concrete plannen zijn er nog niet, maar politiek leunen we wel bij elkaar aan. Hij durft ook te zeggen waarop het staat.”

(Bron: Het Nieuwsblad)