VTM

Olga Leyers gekwetst tijdens Beat VTM: “Ik zie er nog altijd van af”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Olga Leyers heeft afgezien als cheerleader in Beat VTM. Ze weet nu als geen ander dan cheerleaden meer is dan in een kort rokje met pompon staan zwaaien, dat vertelt ze in Dag Allemaal.

Cheerleaden is meer dan ‘even een dansje doen’, dat heeft Olga Leyers aan den lijve mogen ondervinden. “Geloof me, het is echt een loodzware sport. Ze willen er niet voor niets een olympische discipline van maken, hé”, reageert ze in Dag Allemaal.

“Ik ben serieus moeten beginnen trainen in de fitness, want ik was lang niet gespierd genoeg. Bij cheerleaden heb je bases en flyers. De bases blijven op de grond, de flyers gaan de lucht in. Ik was een flyer, en dan moet je je de hele tijd kunnen opspannen. Bij mij eerste cheerleadertraining kon ik eigenlijk niets komen doen. Ik was gewoon veel te slap.”

Olga had een lastig moment toen ze tot vijf uur ’s nachts op een podium had staan springen en met een kater naar de eerste groepstraining trok. “Het was de eerste keer met twintig man en er kwam zoveel bij kijken, dat ik mentaal supervermoeid was. Toen had ik een dipje en wou ik het liefst van al vragen: ‘Stop even met filmen alsjeblieft!’ Maar dat ging gelukkig snel voorbij.”

Olga heeft bij het trainen ook enkele kwetsuren opgelopen. “Ik heb mijn ellebogen overstrekt bij een flikflak en ben twee keer op mijn voet gevallen. Van die ene voet zie ik nog altijd een beetje af. Maar daar had ik tevoren ook wel al een beetje last van. Och, het valt nog mee, ik ben niet blijvend gehadicapt ofzo.”