Cath Luyten onthult wel erg vreemde gewoonte: “Ik ben een freak op dat vlak”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Met Silence, please! Heeft Cath Luyten een boek uit over stilte en bezinning, twee zaken waaraan de presentatrice steeds meer belang hecht. Ze vertelt erover in Story.

In het weekblad Story vertelt Cath Luyten dat stiltemomenten voor haar steeds belangrijker worden. “Al blijf ik een prikkelzoeker. Mijn energie haal ik toch vooral uit contacten en babbels met mensen die me boeien. Maar mezelf opnieuw even opladen kan zeker ook gebeuren in stilte, en dan liefst ergens in de natuur, met stevig schoeisel en de blik op oneindig.”

Eén van Caths favoriete plekken om stilte op te zoeken is Vlieland, een van de Nederlandse Waddeneilanden. “Zodra je met de ferry het vasteland in Harlingen achter je laat, overvalt me al een soort rust. Op het eiland rijden amper auto’s. Je belandt er binnen de kortste keren als vanzelf in een zenmodus.”

Cath presenteert opnieuw ‘Vandaag over een jaar’. Ook zij zou graag tegen 2021 iets realiseren. “Ik wil meer tijd steken in mijn beste vrienden en familie. Zij zijn de katalysators van mijn geluk. Dit jaar wil ik erover waken dat ik hen net zoveel warmte mag brengen als zij mij.”

Digitale detox

Verder geeft Cath ook nog mee dat ze zich af en toe aan een digitale detox waagt. “Ik ben tegenwoordig trots op mezelf als ik mijn smartphone een dagje links kan laten liggen. Ik behoor helaas ook tot die groep mensen die binnen het kwartier na het ontwaken naar zijn gsm grijpt.”

Maar haar gsm is niet het enige waar Cath moeilijk kan afblijven, onthult ze nog. “Ik ben bijvoorbeeld een dropfreak. Iets wat er bij de doorsnee Vlaming nochtans niet zo gemakkelijk in gaat. Maar als ik een zak open, gaat hij er hetzelfde uur nog aan.”