Prins William razend: “Deze band is catastrofaal gebroken”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het vertrek van prins Harry en Meghan Markle heeft ernstige familiale gevolgen. De Britse royals doen er alles aan om de schijn hoog te houden, maar toch heeft de ‘Megxit’-crisis intussen diepe - volgens sommigen zelfs onherroepelijke - schade berokkend aan de familiebanden.

Niet alleen prins Harry’s grootmoeder Queen Elizabeth voelt zich verraden door de beslissing van haar kleinzoon en zijn vrouw Meghan om afstand te doen van de koninklijke familie. Elizabeths man Philip ‘spuwde bloed’ toen hij de Megxit-plannen vernam en is ‘furieus’: ‘Welk spel spelen ze verdomme!’, zou hij geroepen hebben. Prins Philip verliet Sandringham vorige week maandag vóór zijn kleinzoon arriveerde voor de onderhandelingen over zijn vertrek.

Volgens een bron zou de ooit zo sterke broederband tussen William en Harry dan weer ‘catastrofaal gebroken’ zijn. Prins William zou ‘razend’ zijn over de manier waarop zijn broer de Megxit heeft aangekondigd, zonder zijn familie te consulteren. “Ik heb mijn hele leven mijn arm om mijn broer geslagen en ik kan dat niet langer doen, we zijn verschillende wezens. Het maakt me triest’, zei William.

Beide prinsen verdenken elkaar bovendien van perslekken. Intimi onderstrepen dat hun breuk veel dieper is dan eerst werd aangenomen. Zo diep zelfs dat hun relatie nu ‘vergiftigd’ is.