Ex-medewerker onthult moment waarop prinses Diana het paleis bijna liet afbranden: “Ze was volledig in paniek, het was een ramp”

bron: Primo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Darren McGrady, een chef-kok die vijftien jaar aan het Britse hof werkte, is niet te spreken over de kookkunsten van wijlen prinses Diana. “Diana was de slechtste kok ooit. Ze liet ooit bijna het paleis afbranden.”

“Diana had op een avond eens een vriendin op bezoek in Kensington Palace en ze stond erop om zelf te koken”, aldus Darren McGrady, die kort nadat prinses Diana overleed, de koninklijke keuken verliet.

“Het was op een zondagavond. Ze wou een pastaschotel maken, maar terwijl ze in de keuken bezig was, raakten de prinses en haar vriendin zodanig aan de praat dat ze alle tijd vergat. Gevolg: de paste kookte over en de saus was aangebrand.”

“Uiteindelijk slaagde ze er nog in om iets in elkaar te flansen, maar toen ze de borden terug in de keuken ging zetten, rook ze een indringende gasgeur. In paniek belde ze de brandweer.”

Binken

“Ze vertelde me het hele verhaal een dag na de feiten”, vervolgt McGrady. “Ze zei tegen me: ‘Darren, wil je nu eens wat weten? Ik heb gisteren de keuken bijna laten ontploffen. Ik had het fornuis laten aanstaan. Maar weet je wat het mooie aan het verhaal is? Maar liefst 12 brandweermannen kwamen mijn vuur blussen. Echte binken!’”

“Nee, de prinses was geen keukenprinses. Ze was zelfs een ramp in de keuken”, besluit McGrady.