Clara Cleymans enorm droevig: “Het gaat er niet goed mee”
Clara Cleymans enorm droevig: “Het gaat er niet goed mee”
Foto: Photonews

In Yummy, de allereerste Vlaamse zombiefilm, is Clara Cleymans te zien als Janja, directrice van het ziekenhuis. Een rol die een hele metamorfose vroeg.

“In mijn verbeelding is mijn personage een vijftiger die op een dertiger lijkt omdat ze al zoveel aan haar lichaam heeft laten werken. Haar heel fake neerzetten was dus de boodschap. Compleet met lange nagels, valse wimpers, een zware push-upbeha, een korset en zelfs een valse poep. Een beetje de Kim Kardashian-look, dus”, aldus Clara in Story.

“Het was ontzettend leuk om te spelen. Met die special effects zoals afgehakte handen, waar ik van gruwel als kijker, hebben we op de set juist enorm gelachen. Eén keer is het ijzer van een hakbijl er wel afgevlogen. Het was een valse, dus er is niemand gewond geraakt. De acteurs die de zombies speelden, gingen er ook volledig voor. Als ik hen bezig zag op het schermpje van de regisseur, liepen de rillingen over mijn rug.”

Als actrice moet Clara ook nog even iets kwijt over de besparingen in de cultuursector. “We zijn allemaal een beetje in shock. We kosten al zo weinig geld, en dan moeten we nóg eens inbinden. Ik ben daar heel droevig om. Als cultuur wordt aangepakt, gaat het niet goed met de wereld.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.