Slongs ging door een diep dal: “Ik dacht dat ik gek aan het worden was”
Slongs ging door een diep dal: “Ik dacht dat ik gek aan het worden was”
Foto: Photonews

Slongs heeft zich in ‘Het leven begint bij 40’, de podcast van Joe-presentatoren Sven Ornelis en Anke Buckinx, van haar meest openhartige kant laten zien. De 41-jarige zangeres, die in het echte leven Charissa Parassiadis heet, sprak er onder andere over haar zware burn-out.

Drie jaar geleden kampte Slongs met een burn-out en die hakte er stevig in. “Het is voor mij allemaal heel snel gegaan na ‘Lacht nor mij'”, vertelt de zangeres aan Sven Ornelis en Anke Buckinx van Joe. “Er waren televisieprogramma’s, radioprogramma’s ... Dat was natuurlijk allemaal heel leuk, dus je wil geen neen zeggen en je pakt alles aan.”

“Maar de pleaser-mentaliteit in mij was er ook. Ik wilde iedereen pleasen, en dat maakte dat ik heel de tijd Slongs was en er geen tijd meer was voor Charissa. Ik zag mijn familie en vrienden niet meer, ik nam geen vrije tijd meer, ik moest afzeggen voor elk feestje dat er was. Ik was mezelf helemaal voorbij gelopen. Letterlijk en figuurlijk.”

“Na die drukke periode ben ik op reis geweest en ik merkte daar, toen ik alleen was, dat ik me niet goed voelde. Dat ik bang was voor iets dat er niet was. Toen ben ik in een diepe put gevallen. Ik kreeg paniekaanvallen, van de ene dag op de andere.”

Slongs bleef tijdens die periode wel optreden. “2016 was een van de hoogzomers. Ik had nog 40 optredens. Maar het rare is, eens ik op het podium stond, als Slongs, was die paniek weg. En toen ik terug van het podium stapte, waren die aanvallen er terug. Als alter ego lukte het wel. Ik dacht echt dat ik gek aan het worden was.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.