Dit land weigert nog deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival: “Het is te gay”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het is al langer geweten dat dit land niet zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Maar nu werd daar ook een (opmerkelijke) verklaring voor gegeven.

Hongarije ziet dit jaar af van deelname aan het Eurovisiesongfestival omdat het evenement “te gay” is voor de extreemrechtse regering van premier Viktor Orbán. Dat meldt The Guardian op basis van Hongaarse bronnen. Het was al bekend dat Hongarije dit jaar niet zou verschijnen op het liedjesfestijn, maar een officiële reden is nooit gegeven.

De regering Orbán profileert zich als een sterk verdediger van het traditionele gezin. Een parlementariër van zijn partij noemde het adopteren van kinderen door twee mensen van hetzelfde geslacht “pedofilie” en in een programma van de regering op televisie werd het songfestival een “homoseksuele vloot” genoemd.

Een woordvoerder van de regering Orbán ontkent op Twitter dat het land het Eurovisiesongfestival “te gay” zou vinden. Maar een andere reden waarom Hongarije heeft afgezien van deelname, wordt niet gegeven.