Sam De Bruyn erg geschrokken na slecht nieuws dat hij te horen kreeg
Sam De Bruyn erg geschrokken na slecht nieuws dat hij te horen kreeg
Foto: Instagram

Als ambassadeur van Rode Neuzen Dag volgt Qmusic-stem Sam De Bruyn de problemen van jongeren op de voet. Zes jaar geleden kampte hij zelf met een burn-out. Dit had Sam totaal niet zien aankomen.

“Pas toen de dokter na de derde keer zei dat ik een beginnende burn-out had en dat ik verplicht moest thuisblijven, besefte ik hoe ernstig de situatie was. Ik legde mezelf te veel druk op en ik voelde ook druk van buitenaf, waardoor ik geen uitlaatklep meer had. Mijn batterij was volledig plat, want ik verspilde alleen maar energie, ik deed niets om mijn batterijen op te laden”, vertelt Sam De Bruyn in Story.

Hij is er terug bovenop geraakt door even afstand van zijn werk te nemen en op zoek te gaan naar dingen die hem energie geven. “Boeken lezen, naar theater gaan, afspreken met vrienden, culturele activiteiten doen... Daar had ik meer nood aan, besefte ik”, zegt Sam. “Ik ben ook in therapie gegaan. Daar heb ik trucjes geleerd om uit die burn-out te geraken.”

De Qmusic-presentator mediteert nu dagelijks. “Ik kan iedereen meditatie aanraden. Heel wat bekende collega’s doen het trouwens om aan hun drukke agenda’s te ontsnappen. Het is echt voor iedereen goed, ook al heb je geen noemenswaardige problemen. Het brengt rust in je leven, het maakt je echt gelukkiger.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.