Gert Verhulst maakt zich klaar voor bijzonder grote stap: “Daar zal hij heel veel geld aan verdienen”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sinds de aangekondigde besparingen van de regering-Jambon staat de cultuursector in rep en roer. Na al die jaren keihard werken, zonder de grote overheidssteun, wordt het succes van Studio 100 in bepaalde kringen nu tégen hen gebruikt. Gert Verhulst bereidt zich ondertussen onverstoorbaar voor op een nieuw hoofdstuk, een zakelijke transactie die hem al helemaal op eenzame hoogte zal brengen.

Gert Verhulst maakt zich op voor een b?zonder grote stap”, zegt ?nancieel expert Thierry Debels in Dag Allemaal. “Studio 100 is tot op vandaag in handen van Gert, Hans Bourlon en BNP Paribas Fortis. Maar ze zoeken nu een nieuwe investeerder, die een deel van hun aandelen zal moeten kopen.”

Daar zullen die drie partijen ongetwijfeld veel geld aan verdienen. “Naar de waarde van Studio 100 is het wat gissen nu, ook voor Gert en Hans zelf trouwens. ’t Is waard wat de zot ervoor biedt, zeg maar. Onder experts is er wel consensus dat de waarde ongeveer op 100 miljoen euro geschat moet worden. En ze willen naar verluidt een vierde van de aandelen verkopen. Reken maar uit”, zegt Debels nog.