Guga Baúl doet verontrustende vaststelling over zichzelf: Dit is er aan de hand

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Goed Verlof
Sinds hij een relatie begon met Tine Embrechts werd Guga Baúl voltijds plusvader van Luis Oscar (15) en Emilio (12) en papa van Gaston (4) en Maurice (bijna 2). Tv-kijkend Vlaanderen leerde Guga kennen als meesterimitator in ‘Tegen de Sterren op’, en dat talent gebruikt hij nu op zijn debuutalbum 'Ongehoord'.

De nummers op het album ‘Ongehoord’ heeft Guga Baúl zelf geschreven. Zo is nummer Baron Gaston is opgedragen aan zijn oudste zoon Gaston. “Dat idee is ontstaan tijdens de zoveelste slapeloze nacht. Kijk, het vaderschap is ongeveer wat ik ervan verwacht had, maar die nachten heb ik zwaar onderschat. En ik had er niet op gerekend dat het zo lang zou blijven duren. Gaston en Maurice hebben een jaar niet doorgeslapen. Dat kruipt niet in je koude kleren. De sporen daarvan zijn nog altijd zichtbaar. En ik voel ze ook nog”, zegt Guga Baúl eerlijk in Story.

“Ik ben altijd moe. Alleen in gradaties. Van heel moe over oké moe tot nood aan rust. Met extra prikkelbaarheid tot gevolg. En de mensen die het dichtst bij mij staan, moeten het dan als eerste ontgelden. Maar ik ben me daar heel bewust van en zonder me dan even af. Of ik zeg: ‘Gasten, nu even niet. Papa is moe.’”