Dieter Coppens is geschokt en neemt ingrijpend besluit: “Wij eten nooit nog Nutella, want zij zijn daar het slachtoffer van!"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op de vraag wat hij later wilde worden, schreef Dieter Coppens steevast bioloog of natuurdocumentairemaker in de vriendenboekjes van zijn klasgenoten. Laat die combinatie nu precies zijn wat hij opnieuw doet in het tweede seizoen van ‘Animalitis’. Die reizen hebben zijn leven veranderd.

In de tweede reeks van ‘Animalitis’ ontmoet Dieter Coppens in binnen- en buitenland opnieuw mensen die vol passie bezig zijn met onderzoek naar of met het verzorgen van dieren. Bezoekjes aan de afdeling dierengeneeskunde van de UGent wisselt hij af met avonturen op de Azoren, in Zuid-Afrika en op Borneo. “Het klinkt misschien wollig, maar die reizen hebben me echt veranderd als mens.”

“Op Borneo zijn mijn ogen helemaal opengegaan. Ik ging er op bezoek bij Willie Smits, een Nederlandse bio-ingenieur die er zijn levenswerk van maakt om orang-oetangs te redden van ontbossing voor palmolie. Een goedje dat overal in zit: koekjes, choco, douchegel... Noem maar op, alles moet eraan geloven. Het was vreselijk om te zien hoe de dieren daar het slachtoffer van worden. Sinds ik terug ben uit Borneo, eten we thuis geen Nutella meer, enkel nog choco zonder palmolie.”