Siegfried Bracke kan het niet begrijpen: “VRT had dat nooit mogen doen met Anuna De Wever”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse regering besliste om nog meer te besparen bij de openbare omroep. Die beslissing veroorzaakt er veel onvrede.

Er zijn tegenwoordig ook speculaties over de politieke voorkeur van de VRT. De openbare omroep zou links getint zijn. Dat zegt ook Siegfried Bracke, die zelf jarenlang bij de VRT werkte. “Het gaat over een pensée unique die er heerst op de VRT”, zegt Siegfried Bracke in Knack. “En die is links en groen.”

“Alle vragen aan politici worden gesteld vanuit een vaag-linkse, en vooral groene benadering. Behalve als iemand wil raken aan de salariswagens van de vele journalisten bij de VRT. Dat heeft Kristof Calvo nog in geweten in ‘De Afspraak’.”

Zo zou de VRT ook veel aandacht besteden aan groene thema’s. “In februari schreef Jean-Marie Dedecker al dat Groenvoorzitter Meyrem Almaci en klimaatactiviste Anuna De Wever op het testbeeld van de VRT geplakt zijn”, gaat Bracke door op zijn elan.

“Waarom heeft de VRT dan pas maanden later door dat ze veel te veel aandacht besteed hebben aan dat thema? Ik heb het gevoel dat de hoofdredacteuren zelfs niet meer naar hun eigen programma’s kijken.”