Er is geweldig nieuws over Gaston en Leo: Dit is er aan de hand

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: YouTube
Er is geweldig nieuws over Gaston en Leo. Het nieuws komt er 30 jaar na het overlijden van Leo Martin.

Gaston en Leo krijgen een hommagemusical. Het idee komt van komiek Dirk Van Vooren (46) en acteur Kobe Van Herwegen (35). De regie is in handen van Frank Van Laeke (61), die tegenwoordig ook de spektakelmusical '40-45' in goede banen leidt.

Kobe laat in Het Nieuwsblad weten dat het geen sketchshow wordt, maar een echte musical. “Die mannen waren uniek, van Gaston en Leo blijf je af. Maar we willen wel laten zien wie ze waren, op basis van de mensen die hen kenden. Geen sketch van Joske Vermeulen dus, maar bij ons kom je wel aan de weet hoe Joske Vermeulen ontstond.”

"Ziek op het podium"
"Wij tonen het leven achter de coulissen”, pikt Dirk in. “Gaston en Leo waren geen podiumgoden die na afloop flessen champagne dronken en kaviaar aten. Het waren harde werkers, die soms ziek op het podium stonden. De geboorte van hun kind moesten missen. Zo vaak moesten ze hun eigen emoties verdringen om het publiek een leuke avond te geven.”

Jenny en Chantal, zijn de echtgenote en dochter van Gaston Berghmans, die in 2016 overleed. Ze zagen het idee aanvankelijk niet zitten. "Maar het enthousiasme van Dirk en Kobe trok me over de streep, zij zijn echte fans”, vertelt Jenny. Martine, de dochter van Leo Martin, zegt fier te zijn. “Het is goed dat de mensen zullen zien wie Gaston en Leo echt waren.” De musical gaat pas in 2023 in première.