Brute pech voor Anuna De Wever: Al 4 weken met zeilboot onderweg naar Chili, maar klimaattop gaat niet door

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De klimaattop in Chili, waar Anuna De Wever al sinds begin oktober op weg naar is met een zeilboot, gaat niet door. De Chileense president blies de conferentie woensdag van de Verenigde Naties af door de onrust in zijn land.

“Onze regering heeft beslist om de internationale klimaatconferentie COP25 van de Verenigde Naties niet te organiseren”, kondigde president Sebastian Piñera woensdagmiddag onze tijd het nieuws aan. “Het was een moeilijke en pijnlijke beslissing om te nemen.” De Chileense regering ziet naar eigen zeggen geen andere optie door het aanhoudende sociaal protest in het land.

De aankondiging is vooral zeer pijnlijk voor Anuna De Wever. Het boegbeeld van Youth for Climate en de Belgische klimaatmarsen zet al sinds begin oktober koers met een zeilboot naar Chili. De zeilboot Regina Maris was nu al ter hoogte van Kaapverdië.

“We hebben net gehoord dat COP25 is geannuleerd”, klinkt het in een eerste reactie onmiddellijk na de aankondiging van de Chileense president. “We hebben hierover nu een vergadering aan boord, houd ons op de hoogte en ideeën zijn welkom. Ze kunnen de COP25 annuleren, maar ze kunnen onze beweging niet annuleren!”