Goedele Liekens haalt scherp uit: “Echt zielig wat die vrouwen doen”

bron: Metro
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Goedele Liekens is nog steeds de bekendste seksuologe van ons land, al combineert ze haar job sinds kort met haar functie als Open Vld-Kamerlid. Goedele begrijpt niet goed waarom sommige jonge vrouwen zich in bochten wringen om toch maar sexy voor de dag te komen. Dat vertelde ze in Story.

Goedele Liekens telt intussen 55 lentes, en voor haar is dat de ideale leeftijd. Ze doet zich dan ook niet graag jonger voor dan ze is. “Ik las onlangs over een onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen na hun 55ste het gelukkigst zijn. Ik kan me daar wel in vinden. Ze maken ons altijd wijs dat we jong moeten blijven, maar wat is het voordeel aan jong zijn? Je bent mooier, maar je leeftijdsgenoten zijn dat ook.”

“Als ik nu soms jonge vrouwen een hele dag op hun Louboutins op hun werk zie rondpikkelen, de pijn verbijtend om vooral maar sexy te zijn… Zielig. Ik denk altijd dat die ergens erg onzeker over zijn, over hun lengte bijvoorbeeld. Mijn dochters zeggen me nu weleens dat ze me te oud vinden voor bepaalde kledij, en daar luister ik gewoonlijk wel naar”, vertelt ze in Story.