Oud-collega’s beschuldigen Carl Huybrechts live op radio van openlijk seksisme: “Geen wijven in mijn show”
Oud-collega’s beschuldigen Carl Huybrechts live op radio van openlijk seksisme: “Geen wijven in mijn show”
Foto: Photonews

In het programma Bij Vlaeminck op Studio Brussel is Carl Huybrechts door twee oud-collega’s bij de VRT beschuldigd van seksisme tegenover sportjournaliste Inge Van Meensel. “Geen wijven in mijn show, zei hij”, aldus Van Meensel.

StuBru-presentator Stijn Vlaeminck had zondagvoormiddag enkele vrouwelijke sportjournalisten over de vloer in zijn programma. Sporza-journaliste Inge Van Meensel deed er een opmerkelijk verhaal over een man - “een collega wil ik hem niet noemen” - die haar naar eigen zeggen kleineerde en pestte op de redactie.

“Hij uitte openlijk zijn haat tegen vrouwen in de sportjournalistiek. Die kunnen dat niet, zei hij, omdat ze niets van sport kennen. Hij belde naar de bazen dat mijn verslagen niet goed waren en voor zijn programma mocht ik niets maken. Geen wijven in mijn show, zei hij dan. Het ging echt ver wat hij deed, maar hij heeft me niet klein gekregen”, vertelde ze.

Wilde Van Meensel geen namen noemen, dan deden Vlaeminck en VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke, die ook was uitgenodigd in de show dat expliciet wel: “Het was Carl Huybrechts”, luidde het. “Dat soort figuren heeft ons voor heel veel jaren de stempel gegeven dat we een bastion zijn van testosteronmannen die niets anders willen dan dit soort toestanden toejuichen”, zei Vannieuwkerke.

Valse verdachtmakingen

Carl Huybrechts noemt de beschuldigingen tegenover hem “valse verdachtmakingen”. “Maar ik schrik er niet van als ik hoor van wie ze komen”, zegt hij in een reactie. “Toen zij net bij de VRT werkte, heb ik een aantal voetbalverslagen van haar geweigerd voor mijn programma. Dat had niets te maken met het feit dat zij een vrouw was, wel met haar stem. Ik heb toen uitgelegd dat haar stem slecht was, te monotoon en zonder intonatie. Dat voldeed niet om op de VRT te komen.”

De presentator zegt niets te hebben tegen vrouwen in de sportjournalistiek en dat ook nooit gezegd te hebben. “Ik ben er zelfs voorstander van. Ik vind van Van Meensel bijvoorbeeld dat zij het turnen enorm goed verslaat.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.