Erik Van Looy plooit eindelijk voor Philippe Geubels: Dit is er aan de hand
Erik Van Looy plooit eindelijk voor Philippe Geubels: Dit is er aan de hand
Foto: VIER

Philippe Geubels is misschien wel de ‘Slimste Mens’-deelnemer naar wie het meest wordt uitgekeken. En zelf heeft hij er ook bijzonder veel zin in: “Na tien jaar in de jury wil ik mij echt bewijzen als quizkandidaat”, klinkt het in Dag Allemaal.

Als jurylid met tien jaar ervaring kent Philippe Geubels de quiz heel goed, al zal zelf deelnemen toch iets helemaal anders zijn. De comedian hoopt het alvast beter te doen dan tijdens zijn eerste deelname in 2008, toen hij direct naar huis werd gespeeld. Philippe heeft zich de afgelopen weken dan ook goed voorbereid op de quiz, vertelt hij in Dag Allemaal.

“Mijn collega’s bestookten mij met vragen over de actualiteit. Intussen ben ik zeer bedreven met de app van ‘De Slimste Mens’, en hou ik me bezig met Wikipedia-onderwerpen aan te klikken. Vooral om m’n zwarte vlekken, zoals voetballers, wielrenners, politici, schilders, monumenten, kunst, aardrijkskunde - eigenlijk zowat alles - bij te spijkeren”, vertelt hij.

Van zenuwen of schrik is bij Philippe geen sprake. “Daarvoor heb ik te vaak in die studio gezeten. Ik heb er vooral veel zin in, goesting om mij als kandidaat te bewijzen. Ik vind het een plezant spel, en heb tien jaar niet mogen meespelen. Voor de duidelijkheid: ik heb mezelf aangeboden bij Erik. Al een paar jaar. Maar ze wilden me telkens opnieuw liever in de jury. Nu is Erik overstag gegaan.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.