Maaike Cafmeyer is boos: Deze hallucinante boodschap krijgt ze te horen

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Maaike Cafmeyer kreeg onlangs slecht nieuws te horen. Ze vertelde op Studio Brussel dat ze werd geweigerd voor een rol omdat ze te oud was. Het hallucinante daaraan: het ging over de rol van een 45-jarige vrouw, en Maaike was 45.

“Vorige week nog ben ik geweigerd voor een rol die voor mij was geschreven”, klinkt het bij Maaike Cafmeyer. “Het ging over een vrouw van vijfenveertig, maar uiteindelijk ben ik geweigerd omdat ik te oud ben om een vrouw van vijfenveertig te spelen... Ik ben vijfenveertig.”

“Je hebt de beperking waarbij je vanaf een bepaald moment niet meer aantrekkelijk wordt bevonden. En dat is wel even heftig, maar je denkt: Allez, al die vrouwen van vijfenveertig rondom mij zijn toch niet dood ineens? Het zit vol met vrouwen van rond de vijfenveertig en vijftig jaar!”

Naar eigen zeggen vindt ze nog gemakkelijk rollen, maar neemt dat het probleem niet weg. “Er is een segment van vrouwen tussen de veertig en vijftig jaar dat moeilijk ligt. Je bent nog geen oma, maar je wordt ook niet meer seksueel aantrekkelijk bevonden. Je kan er een zak botox in spuiten, maar dan ben ik die van vijfenveertig met een zak botox! En daar heb ik toch ook geen zin in.”