Erik Van Looy pakt uit met grote veranderingen in ‘De Slimste Mens’: "Plezante tv gegarandeerd"
Erik Van Looy pakt uit met grote veranderingen in ‘De Slimste Mens’: "Plezante tv gegarandeerd"
Foto: VIER

Vanaf maandag 14 oktober gaat het zeventiende seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ van start. Erik Van Looy wordt ook nu weer bijgestaan door een tweekoppige jury. “Ik wil elke avond kunnen uitpakken met een hoogst verrassend juryduo”, zegt de presentator. Dat belooft!

Erik Van Looy kan dit jaar kiezen uit maar liefst 25 (!) bekende juryleden, waarvan het grootste deel mannen is. “Het klopt, er zijn slechts vijf vrouwen bij de jury”, zegt Erik. “Het blijft overigens mijn droom om ooit meer vrouwen dan mannen in het programma te krijgen. Maar dat is dit jaar, jammer maar helaas, weer niet gelukt.” De 5 vrouwelijke juryleden zijn Barbara Sarafian, Karen Damen, Maaike Cafmeyer, en de nieuwkomers Frances Lefebure en Margriet Hermans.

Bij de mannelijke juryleden zijn er drie nieuwkomers: stand-upcomedian Geert Hoste, de Nederlandse komiek Jeroen Van Koningsbrugge en Gert Verhulst. Ook opmerkelijk is de comeback van Herman Brusselmans, die vorig jaar nochtans had beweerd dat hij nooit zou terugkeren. “Ik denk dat hij het toen niet meende”, lacht Erik. “Ik vind het tof dat we deze keer volop verrassend kunnen combineren. Ik kijk er nu al naar uit om Margriet of Jani naast Jeroom te zien zitten. Plezante tv gegarandeerd.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.