Andrei Lugovski doet hartverscheurende mededeling: “Ik kan amper stappen”
Andrei Lugovski doet hartverscheurende mededeling: “Ik kan amper stappen”
Foto: Photonews

Het was gisteren een grote dag voor de ooit zo beloftevolle ‘Idool’-kandidaat Andrei Lugovski (36). In het Kursaal van Oostende stond hij voor het eerst na zijn mysterieuze vergiftiging opnieuw op het podium. Andrei werd er door 1.300 emotionele fans omarmd. 20 maanden hebben ze hem moeten missen.

“Ik zal vandaag veel huilen, want ik ben zo blij om hier te zijn en op dit podium te staan”, zei Andrei Lugovski gisteren. “Ik heb tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis heel veel naar muziek geluisterd. Ik lag twee maanden in coma, en nadien was ik wakker en verlamd. Ik kon niet bewegen en enkel naar muziek luisteren. Veel liedjes die me geholpen hebben, heb ik nu opgenomen in mijn repertoire.”

Fysiek hield de zanger het volledige optreden vol, maar je zag soms dat het lastig was. “Ik heb zo veel zin om te dansen, maar ik kan amper stappen”, aldus Andrei. De zanger raakte ook meermaals zijn tekst kwijt en struikelde over zijn woorden. Maar dat loste hij graag op met een vleugje humor, zoals wanneer hij een slokje water nam: “Zit er niets in?”

De fans huilden bijna even vaak als hun idool. “Ik heb hem zo hard gemist”, aldus Jenny Dekeyzer uit Vilvoorde. “We luisteren elke dag naar zijn cd’s. Ik was zo zenuwachtig om te luisteren of alles goed zou verlopen. Ik bibber nog. Het was een emotioneel optreden, maar hij heeft het ongelofelijk goed gedaan. Zijn stem klinkt nog beter dan vroeger.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.