William en Harry hebben een opmerkelijke beslissing genomen over hun ‘geheime’ zus: “Zo willen ze de droom van prinses Diana waarmaken”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Diana droomde ervan om een zusje op de wereld zetten voor haar zonen prins William (37) en Harry (34). Dat meisje is er uiteindelijk nooit gekomen, maar William en Harry hebben wel degelijk een zus.

Prins William en prins Harry hebben een stiefzus, Laura Lopes (41). Ze is de dochter van Camilla Parker Bowles, hun stiefmoeder. Camille kreeg daarnaast ook een zoon, Tom (44). Volgens koninklijke bronnen konden de prinsen het tijdens hun jeugd niet bepaald goed vinden met de kinderen van Camilla. Maar ter nagedachtenis van hun moeder, hebben William en Harry besloten het contact met hun zus Laura flink te versterken.

“William en Harry weten dat hun moeder graag een meisje wou, een zusje voor haar jongens, en aan dat verlangen willen ze nu voldoen”, zegt Andrew Morton, de biograaf van Diana. De koninklijke bron treedt bij: “Ze doen echt hun best. Ze willen dat hun stiefzus een échte tante is voor George, Charlotte, Louis en Archie. Ter nagedachtenis van hun moeder willen ze hun banden aanhouden.”

De rol van Meghan Markle

“William en Harry wilden wel overeenkomen met Laura toen zij hun stiefzus werd, maar dat was moeilijk”, klinkt het. “Laura was op dat moment al een twintiger, en de hele affaire rond haar moeder en Charles, het jarenlange geflikflooi tussen de twee, irriteerde haar mateloos. En die irritatie spiegelde ze ook af op William en Harry.”

Laura heeft het ondertussen een plaats gegeven. “Zeker sinds de geboorte van Archie. En daar heeft Meghan, nochtans een complete buitenstaander, een grote rol in gespeeld. Laura en Meghan begrijpen elkaar perfect. In die mate zelfs dat ze zich een beetje schuldig voelt dat ze haar band met William en Harry jarenlang zo heeft verwaarloosd.”

Daar wil Laura dan ook iets aan doen. “Ze heeft drie geweldige kinderen en ze wil dat ze samen met de kinderen van William en Harry kunnen opgroeien. Ik denk dat Diana het graag zo gewild had.”