Jaak Van Assche wordt de oudste deelnemer ooit in ‘De Slimste Mens’: “Dit wil ik de fans van 'Familie' toch echt wel duidelijk maken”
Jaak Van Assche wordt de oudste deelnemer ooit in ‘De Slimste Mens’: “Dit wil ik de fans van 'Familie' toch echt wel duidelijk maken”
Foto: Photonews

De 79-jarige Jaak Van Assche gaat meedoen aan het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens’, dat volgende maand van start gaat. Hij verpulvert het record van oudste deelnemer ooit.

Jaak Van Assche heeft heel even getwijfeld toen Erik Van Looy hem vroeg om mee te doen aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’. “In een ver verleden had ik al eens deelgenomen aan een selectie. Toen ben ik, zeg maar, afgegaan als een gieter. Ik had vooral tegenslag met de vragen die, toevallig of niet, voor een groot deel over popmuziek gingen. Da’s niet meteen mijn specialiteit”, zo blikt Jaak terug. “Een tijdje geleden hing Erik weer aan mijn telefoon. Ik heb hem eerst wat afgewimpeld met het argument dat ik geen straffe quizzer ben. Maar ik ben wel fan van ‘De Slimste Mens’. Meteen had hij mijn zwakke punt gevonden. Al heb ik hem wel eerst naar mij thuis laten komen. Ik kan nu tenminste zeggen dat dé Erik Van Looy op mijn terras heeft gezeten”, lacht Jaak.

De acteur, die de dementerende Alfons speelt in ‘Familie’, had nog een extra reden om toe te happen. “Ik ga straks in ‘De Slimste Mens’ zitten om aan alle fans die begaan zijn met mijn gezondheid duidelijk te maken dat alleen Alfons uit ‘Familie’ dementerend is. Ik ben kerngezond. Alsjeblieft, hé. Ik krijg nu vragen op straat of ik nog weet van welke parochie ik afkomstig ben. Dat varkentje zal dan wel meteen gewassen zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.