Jan Decleir doet straffe onthulling: “Ik heb een rol in deze wereldberoemde Hollywoodfilm geweigerd”
Jan Decleir doet straffe onthulling: “Ik heb een rol in deze wereldberoemde Hollywoodfilm geweigerd”
Foto: Photonews

Acteur Jan Decleir heeft destijds een aanbod van Stanley Kubrick afgeslagen om mee te werken aan de film ‘Eyes Wide Shut’. Dat maakte hij bekend in de talkshow ‘Vandaag’.

Jan Decleir ontving afgelopen zondag op het filmfestival in Oostende een Lifetime Achievement Award én een blinkende ster. De 73-jarige acteur heeft dan ook een palmares om u tegen te zeggen. Zo speelde hij onder meer de hoofdrol in ‘Daens’ en ‘De zaak Alzheimer’, en is er geen echtere Sinterklaas dan hem. Ooit had Decleir de mogelijkheid om zijn talent met de hele wereld te delen. Zo werd hij in de jaren 90 gevraagd door niemand minder dan Stanley Kubrick om in zijn film ‘Eyes Wide Shut’ te spelen.

Decleir bedankte voor het aanbod omdat hij zich wou focussen op een theaterstuk. “Wij hadden anderhalf jaar gerepeteerd aan ‘Ten Oorlog’ bij de Blauwe Maandag Compagnie, en dan zou ik dat dus allemaal weggegooid hebben om een onzeker bestaan te gaan leiden bij Stanley Kubrick. Ik wist dat als hij je vraagt om drie weken te komen, dat dat over zes maanden gaat”, vertelde hij in ‘Vandaag’. ‘Eyes Wide Shut’, de psychologische thriller uit 1999 met Tom Cruise en Nicole Kidman, werd uiteindelijk zeer positief onthaald en ging de wereld rond.
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.