VTM

Hij was in shock: “Toen Niels Destadsbader mij dit vroeg, moest ik toch even gaan zitten”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanavond start het nieuwe seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’. Dit keer met komiek Jens Dendoncker (29) op het jurystoeltje van Niels Destadsbader (31).

Niels Destadsbader moest, na een pijnlijke val, net voor de eerste opnames afzeggen. Maar de productie zorgde voor een waardige vervanger: komiek en VTM-gezicht Jens Dendoncker mocht tijdens de audities de honneurs waarnemen. "Toen Niels me belde met de dringende vraag of ik hem wilde vervangen bij de audities, moest ik toch even gaan zitten", vertelt Jens. "Hij heeft me uiteindelijk met veel overtuigingskracht over de streep getrokken. Niels had alle vertrouwen in mij en een mede-West-Vlaming kan ik natuurlijk niks weigeren.

“Uiteraard ben ik vereerd. Maar daarnaast voel ik ook een grote verantwoordelijkheid om op die stoel te zitten. Ik heb zero ervaring. Ik ken niets van zang of dans. Het enige wat ik kan is mopjes vertellen op een podium. Om dan tegen andere mensen te zeggen dat hetgeen ze doen knap, slim of speciaal genoeg is, is niet evident. Maar goed, als jurylid heb je vooral buikgevoel nodig, en buik, dat heb ik zeker", lacht Jens