Koen Crucke gaat wel héél ver voor zijn droomrol: “Ik hoop dat ik mijn enkels niet breek”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf half oktober schittert Koen Crucke (67) als travestiet Zaza in de musical ‘La Cage aux Folles’. En voor die droomrol wil hij héél ver gaan. “Ik hoop alleen dat ik mijn enkels niet breek op de loopband, anders moet ik Zaza op krukken spelen”, zegt Koen.

De hitmusical ‘La Cage aux Folles’ krijgt eindelijk een Vlaamse versie, in een regie van Stany Crets. De twee hoofdrollen zijn voor Johny Voners, als Georges, en Koen Crucke als diens partner Albin/travestiet Zaza. Een rol waar Koen al heel lang van droomde. En daar gaat hij heel ver voor. In de fitnessruimte van de sporthal in De Haan werkt Koen de laatste weken aan z’n conditie. Maar hij doet dat niet op sportschoenen, wel op hoge hakken.

“Tja, ik moet als Zaza op hoge hakken lopen en dansen, en ik moet daar dus aan wennen voor we aan de voorstellingen beginnen. Het zijn wel geen Astrid Coppens-stiletto’s, maar toch... Ik had op YouTube een filmpje gezien met John van Eerd, die in Amsterdam Zaza speelde. Hij ging ter voorbereiding op zijn rol ook fitnessen op hoge hakken. ‘Ha, geen slecht idee’, dacht ik”, vertelt Koen.

Koen heeft zelfs een personal coach onder de arm genomen, Jonas. “Jonas heeft een zware verantwoordelijkheid, ja. ’t Is niet de bedoeling dat ik mijn enkels breek, anders zal ik Zaza op krukken moeten spelen. Of Stany Crets moet het zélf doen!”, lacht hij.


(Foto: Photonews)