Mieke moet in Familie hartverscheurende beslissing gaan nemen

bron: TV Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Familie is het seizoen op een sensationele manier begonnen. Het ongeval van nonkel Jan en Cedric, waarbij zijn zoontje Kasper om het leven komt, dreigt de hele familie te verscheuren.

“We waren op zoek naar een plot waarbij we de hele familie konden betrekken”, legt creative producer Wim Feyaerts uit in TV- Familie. “En dat hebben we met deze verhaallijn gevonden.”

“Bij dit ongeval zijn er heel wat betrokkenen. Maar daarnaast zijn er ook harde verwijten en schuldgevoelens. Pas op, iedereen heeft begrip voor het verdriet van nonkel Jan, ondanks dat hij het ongeval veroorzaakt heeft. Maar de meesten worden heen en weer geslingerd tussen woede en verdriet.”

"Zonder hun grap zou het ongeluk nooit gebeurd zijn"
Maar ook Niko en Rudi gaan niet vrijuit. “Zonder hun grap zou het ongeluk nooit gebeurd zijn”, gaat Wim verder. “Die twee voelen dus ook schuldig. En de ene al wat meer dan de andere. Zullen ze zwijgen of gaan ze alles opbiechten?”

“Het wordt allemaal heel ingewikkeld als de waarheid aan het licht komt. Rudi is de beste ontwerper van Véronique, maar is eigenlijk medeverantwoordelijk voor de dood van haar kleinkind. En hoe zal Mieke reageren als de waarheid kent? Kiest voor haar vader of blijft ze bij Niko?"

Tags familie