Geen pretje voor de hoogzwangere Ruth Beeckmans: “Dat was echt geen cadeau”

bron: Het Belang van Limburg
door: Redactie
Afbeelding bron: Photo News
Ruth Beeckmans is momenteel hoogzwanger. Dat begint ze hard te voelen.

“Ik heb nog drie weken te gaan tot de bevalling. Sinds enkele weken draag ik dus de nodige gezonde stress mee. Een bijzondere zomer? Ja, vooral omdat ik daardoor niet op vakantie kon gaan”, lacht Ruth. “Dat begin ik hard te voelen. Die hittegolf in juli was ook geen cadeau. Een dikke buik geeft sowieso al het gevoel alsof je een oventje hebt ingeslikt. Maar ik klaag niet. Ik ben allesbehalve de enige zwangere vrouw die de warmte moest trotseren.”

De komende maanden gaat ze zich focussen op de baby. “Ik heb lessen getrokken uit de bevalling van mijn eerste kind. Toen ben ik weer snel begonnen met m'n werk, en dat was niet zo leuk. Ik beklaagde het me dat ik die eerste momenten met haar niet gewoon thuis kon doorbrengen. Zulke momenten wil je zorgeloos in je eigen cocon meemaken”, aldus Ruth. “Met een tweede kindje erbij wil ik er ook op toezien dat de nieuwe dynamiek in het gezin zich goed kan ontwikkelen. Gelukkig begrijpen ze me bij VTM volledig en zitten ze niet te pushen om iets aan te pakken.”

We gaan ze niet moeten missen op tv. “Er is een nieuw seizoen van 'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn' ingeblikt en dat zenden ze deze herfst uit. Voor een van de verhalen kruip ik in de huid van een bekende vrouw die op het moment van haar verhaal ook in verwachting was. Om dat te vertolken, heb ik dus niet veel moeite moeten doen.”