Theo Francken is het echt beu en verrast dan door dit te doen: “Om van uw gezaag af te zijn”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tv-maker Eric Goens (50) komt met een nieuw seizoen van 'Het Huis'. Na twee jaar zijn praatgasten naar Zuid-Afrika te hebben gelokt, keert het populaire ‘Het Huis’ terug naar Vlaanderen. Hij vond ook nu weer de nodige BV’s bereid om hun ziel bloot te leggen. Eén van dé smaakmakers van het alweer vijfde seizoen is Theo Francken.

Eric Goens werd door Theo Francken aangenaam verrast. “Ik was nogal op mijn ongemak voor een aantal mensen, omdat je nooit weet hoe het zal uitpakken. Maar ik werd vooral erg verrast door Theo Francken. Hoewel hij het programma amper kende, heeft hij echt zijn pantser geopend”, zegt Eric in Dag Allemaal.

Theo Francken strikken voor ‘Het Huis’ liep niet van een leien dakje. “Iedereen weet dat ik één gouden stelregel heb: als mensen staan te springen om mee te doen, wil ik ze niet. Ik stel al lang niet meer de ja-neevraag. Ik laat mensen weten dat ik het eventueel wel zie zitten dat ze naar het huis zouden komen, en dan laat ik dat heel lang sudderen. Bij sommigen kan dat denkproces lang duren. Om Theo Francken vast te krijgen, heb ik vijf jaar moeten zagen. Toen ik vroeg waarom hij eindelijk had toegezegd, zei hij: ‘Om van uw gezaag af te zijn.’”