Slecht nieuws van Leen Demaré: “Afscheid met pijn in het hart”
Slecht nieuws van Leen Demaré: “Afscheid met pijn in het hart”
Foto: Joe

Slecht nieuws van Leen Demaré (57). Ze zal vanaf januari volgend jaar niet meer te horen zijn op radiozender Joe.

Ouders Ellen De Seranno (32) en Jeffrey Pelckmans (29) stapten eind april naar een specialist. "Ons dochtertje was altijd ziek", vertelt de mama in Het Laatste Nieuws. "Waterpokken. Griep. Oorontsteking. Het hield niet op. 'Typisch kleuterklas', had de huisdokter gezegd. Maar mijn buikgevoel zei: dit klopt niet. Ik vroeg een bloedonderzoek."

Ze kregen te horen dat ze hun dochtertje meteen van school moesten halen en zo snel mogelijk moesten binnenbrengen in het UZ Gent. "De bloedwaarden wezen op de aanwezigheid van een tumor. Alleen: op de kankerafdeling van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth vonden ze niets. "'Er is iets mis. We weten niet wat, maar we zijn voor 99,9% zeker dat uw dochter kankervrij is.”

“Pas bij een tweede onderzoek vonden ze in Alexia's buik een gezwel zo groot als een tennisbal. Een week eerder was het nog niet zichtbaar, om dan in enkele dagen uit te groeien tot een tumor met bijna 5 centimeter doorsnee."

Alexia had Neuroblastoom, een zeldzame maar wel zeer agressieve vorm van kinderkanker. “We waren uit ons lood geslagen. Het is een vuile ziekte die we maar stap voor stap kunnen overwinnen. De behandeling duurt anderhalf jaar, maakten de dokters ons van meet af aan duidelijk. Alexia krijgt nu zware chemo”, gaat mama Ellen verder. “Daarna zullen ze de tumor wegsnijden. Daarbovenop is een stamceltransplantatie nodig én een reeks bestralingen. En aan het einde van de rit immunotherapie."

"Er is 50% kans dat ons meisje geneest en evenveel kans dat het slecht afloopt. Om de tien dagen krijgt Alexia chemo, waarna ze knock-out is en soms volledige dagen slaapt. Het goede nieuws is dat de tumor nu nog maar half zo groot is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.