Goedele Liekens krijgt slecht nieuws te horen: “Ik word er gek van”

bron: Het Laatste Nieuws/Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Goedele Liekens (56) liep op vakantie in Spanje een dubbele enkelbreuk op. Ondertussen werd ze gerepatrieerd per vliegtuig en is ze weer thuis in Dilbeek. Goedele kijkt aan tegen een langdurig herstel. Ze moet twee maanden wachten voor ze nog maar aan haar revalidatie kan beginnen.

Goedele Liekens ging in Spanje in een bedenkelijk ziekenhuis onder het mes. Daar hebben ze het eigenlijk veel erger gemaakt dan het had moeten zijn. “De operatie is vrij goed uitgevoerd, alleen zit er een iets te grote schroef aan één kant, wat extra pijn geeft. Maar ’t is vooral achteraf dat ze hebben zitten knoeien: mijn gips zat niet op de juiste plaats, ze hebben het verkeerde ontsmettingsmiddel gebruikt, ik kreeg niet de juiste medicatie, er is geen enkele keer ijs op mijn enkel gelegd...”, verduidelijkt Goedele in Dag Allemaal.

Eens terug in België nam Goedele contact op met de bekende kinesist Lieven Maesschalck. “Hij heeft mij meteen in contact gebracht met een goede orthopedisch chirurg. Mijn herstel zal er eentje van lange duur zijn. Bovendien zit ik nu met een infectie op mijn enkel, waarvoor ik antibiotica moet nemen.” Pas eind september kan ze aan haar revalidatie beginnen. Tot dan zit ze dus noodgedwongen in een rolstoel gekluisterd. En dat vindt Goedele verschrikkelijk. “Het is heel erg, ik kan níks in dat ding. Ik word er gek van! Ik heb een huis vol trapjes. Ik kan zelfs geen koffie drinken! Daarvoor moet ik op het aanrecht gaan zitten met mijn been omhoog.”