VTM

Mooie woorden voor Erika Van Tielen: “Ik bewonder haar, ze is mijn grote voorbeeld”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
‘Familie’-actrice Erika Van Tielen is een voorbeeld en inspiratie voor haar zus Heidi. “Ze heeft me geleerd om keuzes te durven maken in het leven”, vertelt Heidi in Story.

Heidi Van Tielen wordt in de herfst voor het eerst moeder van een zoon. Ze vroeg haar zus Erika live op de radio of ze meter wilde worden van haar eerste kindje.

“Mijn zus is sowieso erg aanwezig in mijn leven, maar ze vindt het wel geweldig dat ik nu ook mama word. Haar ervaring met kinderen zal van pas komen, voor mij is ze een voorbeeld. En aangezien ik ook een zoontje krijg, heet ze me al een doos vol babykleertjes gegeven”, vertelt Heidi.

“Ik en Erika zijn opgevoed met dezelfde waarden en normen: family first. Maar we hebben een ander karakter. Ik denk dat ik meer belang hecht aan duidelijke regels. Erika heeft al leren loslaten met twee jongens in huis. Ik bewonder haar aanpak, want haar zoontjes kunnen heel wild zijn. En ze staat er vaak alleen voor, sinds de breuk met de vader van de jongens.”

Heidi stopte onlangs als presentatrice bij radiozender QMusic. Een duidelijk toekomstplan heeft ze niet. Ook Erika gaf haar job bij Studio Brussel op zonder nieuwe vooruitzichten. “Erika heeft me geleerd om keuzes te durven maken in het leven. Een beslissing van vandaag is niet noodzakelijk een keuze voor de rest van je leven. Dat is een geruststellende gedachte”, aldus Heidi. “Ze heeft opnieuw haar weg gevonden bij ‘Familie’, en ik ben er gerust in dat het ook met mij wel goed komt.”