Zanger Tom Helsen is door een hel gegaan: Toen dit gebeurde in ‘Liefde Voor Muziek’ is alles veranderd voor hem

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zanger Tom Helsen is uit een diep dal geklommen. Hij heeft tien jaar lang een depressie gehad. Deelnemen aan ‘Liefde Voor Muziek’ bleek zijn redding te zijn.

“Ik heb lange tijd in angst geleefd”, vertelt Tom in Dag Allemaal. “Angst om wat mensen over me denken, om te weinig geld te verdienen, om uitgelachen te worden. Ik ben tien jaar lang depressief geweest omdat ik in die angst leefde. Sinds drie jaar heb ik gekozen om voor de liefde te leven en mijn leven is helemaal aan het openbloeien.

Tom ontdekte dat hij hoogsensitief is. “Van die gevoeligheid op zich word je niet depressief, maar als je er verkeerd mee omgaat, kan het wel tot donkere gedachten leiden. We voeren hem allemaal, die innerljke monoloog. En die zorgt voor een constante ruis. Gedachten over de collega’s, over geld, je seksleven, wat er van je wordt verwacht enz. Die monoloog dreunt maar verder, van ’s ochtends tot ’s avonds. Een ziekte is het. En ik ben er nu in geslaagd om vijfennegentig procent van de tijd die ruis uit te schakelen. Eindelijk rust.”

Dankzij zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ is hij uit deze donkere periode geraakt. “Tijdens mijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ leerde ik achter de schermen iemand kennen die ook hooggevoelig is. Zij bracht me in contact met een specialiste inzake hoogsensitiviteit. Die vrouw heeft mijn leven gered. De mens die ik nu ben geworden, dat heb ik onrechtstreeks dus allemaal te danken aan mijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’.”