Stefan Everts ziet enorm af: “Het is een hel! Het doet heel veel pijn”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Stefan Everts (46) werd gestoken door een malariamug in Congo. Hij ging in coma, maar overleefde het.

Stefan Everts beseft dat hij heel veel geluk heeft gehad. “Ik leef nog”, concludeert hij in Het Nieuwsblad. “Ik ben aan mijn derde leven begonnen. Elke minuut is een geschenk.”

De ex-motorcrosser verloor wel zes tenen. “Ik heb nu meer wereldtitels dan tenen”, relativeert Stefan. “Het had nog veel erger kunnen zijn. Op een bepaald moment vreesden de dokters dat ik mijn handen en voeten zou verliezen. Dat was veel erger geweest.”

Pijn
“Ik ben mijn tenen kwijt en daar zal het bij blijven. Enfin, ze hebben mij gezegd me toch niet gezegd dat er nog iets kan volgen. Ik heb moeten leren leven met een halve voet. Ik heb nog veel pijn, vooral ‘s morgens. De eerste drie à vier stappen zijn verschrikkelijk. Het voetkussen is zo gevoelig dat erop stappen een hel is.”

“Ik kan wel pijnstillers nemen, maar ik kijk daarmee uit. Ze hebben me een tijdje aan de fentanyl gehangen. Dat is vele keren sterker dan morfine, en verslavend. Toen ze daarmee stopten, sukkelde ik weg in een depressie. Afkickverschijnselen."