Koen Crucke heeft belangrijke boodschap: “Daar wil ik mee begraven worden”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koen Crucke is al jaren samen met zijn partner Jan. Toch is de zanger ook in de ban van een echte wereldster.

Koen Crucke is een superfan van Edith Piaf. “Ik ben een hysterische verzamelaar van boeken, foto’s, platen en cd’s van Edith Piaf”, legt hij uit in Dag Allemaal.

“Ik denk dat ik drie keer haar volledige oeuvre bezit. Tot een stukje van haar zwarte jurk toe. Ons hele huis ademt Piaf. Overal, zelfs in de kleerkast, is er wel iets van haar te bespeuren. Ik ben ook altijd aan ’t rondkijken om nieuwe spullen te vinden.”
(Lees verder onder de foto)

Medaillon
“En met m’n medaillon wil ik begraven worden. Die móet mee m’n graf in. Maar nu nog niet, hé. (lacht) Ik wil nog jaren kunnen luisteren naar ‘Non, je ne regrette rien’. Dat moeten ze spelen op m’n begrafenis. Ik heb ook nergens spijt van.” 

Koen heeft ook een grote knuffelbeer naast zijn bed. “Ja, dat is één van de knuffelberen die ze geregeld in haar armen hield. Dat doe ik nu ook. Slapen doe ik er niet mee want dat zou Jan wat overdreven vinden. Het is al erg genoeg dat hij moet verdragen dat Edith levensgroot naast ons bed staat. (lacht) Elke morgen als ik wakker word zeg ik: ‘Bonjour, ma grande.’ En als ik ga slapen: ‘Bonsoir, ma belle."