Adriaan Van den Hoof wil iedereen de ogen openen met dit schrijnend verhaal: “Toen ik hem dat vroeg, barstte hij in tranen uit”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Adriaan Van den Hoof wil iedereen de ogen openen. Hij vindt dat mensen terug meer echt met elkaar moeten praten.

Adriaan probeert het gebruik van zijn smartphone en sociale media in te perken. “Ik heb geen Facebook en gebruik verder alleen Instagram”, vertelt hij. “Ik denk vooral: laat ons weer wat meer práten met elkaar. Als iemand vraagt, ‘Hoe was de vakantie?’, dan krijgt die gewoon een smartphone met foto’s onder zijn neus geduwd. Vroeger ging dat anders, en begonnen we honderduit te vertellen. Ik mis dat.”

We moeten ook opnieuw de weg leren vragen, vindt hij. Adriaan vertelt een schrijnend verhaal. “Onlangs was ik met de Vespa aan het rijden: de batterij van mijn gsm was leeg en ik was totaal verloren gereden. Op de hoek van de straat stond een oude man, en ik vroeg hem welke kant ik uit moest. Die mens kreeg tranen in zijn ogen en pakte mij vast: ‘Het is vijftien jaar geleden dat iemand nog eens aan mij de weg heeft gevraagd.’ Een schoon, maar treffend beeld van de wereld waarin we verzeild zijn geraakt”, klinkt het.