Na alle ellende staat Michel Wuyts er weer: “Dat nieuws was een steek in mijn hart”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sportcommentator Michel Wuyts (62) heeft de voorbije maanden een moeilijke periode gekend. Maar nu staat hij er weer, en is hij klaar voor zijn 27ste Ronde van Frankrijk.

Omdat hij geen stem meer had, moest Michel passen voor Luik-Bastenaken-Luik. Niet lang daarna kreeg hij herpes, in ernstige mate. Vorige maand moest hij de Ronde van België ook aan zich laten voorbijgaan door klierkoorts.

“Ik sleepte me ’s morgens van het ontbijt naar de zetel. 25 jaar geleden had ik al eens klierkoorts gehad. Na een bloedproef bevestigde de dokter dat ik er opnieuw door was getroffen.”

“Daar bestaan geen medicijnen voor, dus uitzieken was de boodschap. Waardoor ik onder meer één van de finales van de Koningin Elisabethwedstrijd heb moeten missen. Een steek in mijn hart. Maanden eerder had ik kaartjes kunnen kopen, en nu kon ik daar met mijn echtgenote niet naartoe. Gelukkig kwam er snel beterschap. En kon ik opnieuw energie opslaan om de Tour aan te kunnen. Ik kan je nu zeggen: ik ben er klaar voor en de goesting is héél groot."