Makers van Familie hadden andere plannen met Evy: “Eigenlijk moest ze op deze manier sterven, maar het moet wel geloofwaardig blijven”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Eén van de meest dramatische scènes in het afgelopen seizoen van Familie was ongetwijfeld Evy die stierf nadat Marie haar verstikt had.

Dat was eigenlijk niet het oorspronkelijke plan van de makers van Familie. Dat zegt Lien Van de Kelder, die de rol speelde van Marie, in TV-Story. “Ik heb Marie altijd graag gespeeld, hoor. Er was altijd een reden waarom ze mensen doodde. Omdat Marie als kind getraumatiseerd en mishandeld werd door haar moeder, wat ik zelf heb bedacht, heeft ze haar een overdosis pillen gegeven. Dat is natuurlijk moord, je mag dat niet doen. Maar ergens begrijp ik haar nog wel.” 

“Net zoals ze Evy ( Marianne Devriese, red.) heeft gedood, wat trouwens niet met voorbedachten rade was, maar omdat zij dat moedertrauma opnieuw oprakelde. Al zou Evy oorspronkelijk niet sterven door verstikking. “Marie zou Evy staan opwachten achter de hoek en een spuit in haar nek planten. Duidelijk wel met voorbedachten rade dus.”

“In het begin was ze helemaal geen moordenares, en plots wordt ze dat toch. Ja, dan wil je weten hoe het zover is gekomen. Het moet op z’n minst een beetje geloofwaardig zijn, hé. Dus lieten we Evy rondneuzen in het traumatische verleden van Marie. Door creatief verder te denken kan je er iets intelligenters van maken. Iets waarvan je denkt: ‘Ik begrijp waarom haar stoppen soms doorslaan, mij zou ook zoiets kunnen overkomen.’ En waardoor je begrijpt waarom ze vocht als een leeuw voor haar kind, nadat ze er al twee had verloren."