James Cooke ziet het echt niet zitten: “Het is de hel”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
James Cooke is volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe tv-programma ‘The Battle’. Samen met zijn vriend Gert Verhulst zal hij verschillende uitdagingen moeten aangaan.

Eén van die uitdagingen is een act aan de trapeze. Het is niet meteen de uitdaging waar James Cooke op zat te wachten. “Ik heb gi-gán-tisch veel hoogtevrees en die blokkeert alles. Ik adem niet deftig, mijn schouders zitten vast, en het duurt telkens een halfuur voor ik enigszins loskom, terwijl ik al drie maanden aan het trainen ben”, legt James Cooke uit in Het Nieuwsblad. 

“Dat is echt de hel, ik heb het al van kinds af. Bovendien ben ik 1,90 meter groot, dat moet je er ook bijtellen. En doe daar nog eens mijn gewicht bij. Van Dancing with the stars ben ik vermagerd, maar zes weken Gert late night hebben dat helemaal tenietgedaan. Ik train met meisjes die bijna tot in Berchem vliegen wanneer ze die tra­peze loslaten, ik val gewoon recht naar beneden. (lacht) Ik ga hypnose proberen om die hoogtevrees kwijt te raken. Anders kan ik op die trapeze onmogelijk voluit gaan.”