“Toen zag iedereen dat het bergaf ging met Yasmine”
PMN
“Toen zag iedereen dat het bergaf ging met Yasmine”
Foto: Photonews

Yasmine is tien jaar dood. De zangeres pleegde in 2009 zelfmoord. Haar dood laat nog altijd diepe wonden na.

In Wasmes vond zondag een provinciale wielerwedstrijd plaats van de Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles. Het ongeval gebeurde tijdens de tweede van drie wedstrijden vernam Het Nieuwsblad. Het ongeval gebeurde op drie kilometer van de finish.

Auto
Burgemeester Luciano D’Antonio legt uit wat er precies gebeurde. “De wielrenners rijden er aan 70 à 80 km/uur. Daar heeft een vrouw met drie kinderen in haar auto om een onbekende reden een terugkeermanoeuvre gedaan. Eén wielrenner raakte haar wagen en de achtervolgers vielen ook op de grond.”

Zware balans
De balans is zeer zwaar. Maar liefst 19 wielrenners raakten gewond. Drie wielrenners, uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland, hebben open breuken. Vier andere deelnemers hebben een hersenschudding. De andere slachtoffers hebben lichte verwondingen.

"Puur toeval"
De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Volgens de burgemeester had de organisator van het wielerevenement voldoende veiligheidsmaatregels genomen. “Het ongeval gebeurde door puur toeval”, aldus de burgemeester. Normaal moest er nog een derde koers plaatsvinden, maar die wedstrijd werd geneutraliseerd. Het parket van Bergen is een onderzoek gestart.

Meer nieuws

Meer nieuws

.