Klasgenote van Yasmine doet vreselijke vaststelling: “Je zag het zienderogen gebeuren op televisie”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tinne Marant is chef Redactie bij het weekblad Dag Allemaal. Ze zat ook samen met de overleden zangeres Yasmine in de klas. Na hun schooltijd bleven ze contact houden.

“Ons Hilde. Of zoals de meesten haar noemden: Yasmine. We zaten samen in de klas, zij en ik. In het eerste jaar van de hogeschool, richting communicatiemanagement. Maar het was vanaf dag 1 duidelijk dat ze de studie niet zou afmaken. Ze ademde muziek”, doet Tinne haar verhaal. 

“Hilde was vaak afwezig om te repeteren. Haar hart lag elders, en ze glunderde stilletjes van trots toen ze met haar single ‘Hoog in de wolken’ het podium van ‘ Tien Om Te Zien’ haalde. Was haar succestrein eindelijk vertrokken? We hoopten het, samen met haar, want ze was graag gezien. Toen al. Met sommigen van ons, klasgenoten, bleef ze contact houden.” 

“Kort voor haar dood planden we nog een reünie, en belde ik haar. Op tv zag je haar zienderogen aftakelen, maar aan de telefoon hield ze de schijn hoog. ‘Maak je geen zorgen, Marant. Ik voel me echt al beter. Ik zal er volgende week zijn. Ik voel dat het gaat lukken.’ Maar het lukte niet. En kort nadien volgde het noodlottige nieuws. Je wordt nog altijd gemist, lieve Hilde. Ik drink straks een Duvel. Voor jou."

Tags yasmine