Matteo Simoni heeft het heel moeilijk: “Ik moet tot het uiterste gaan”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Ierland vinden momenteel opnames plaats voor de Vlaams-Ierse wielerfilm ‘The Racer’. Eén van de hoofdrollen is weggelegd voor Matteo Simoni.

De film speelt zich af in 1998, toen de Tour de France startte in Ierland. De Vlaamse hoofdrollen worden vertolkt door Louis Talpe en Matteo Simoni. Louis speelt de rol van de Belgische wielrenner Dom Chabol. Simoni speelt een Italiaanse wielrenner, Tartare Merino. De mannen brengen tijdens de opnames dus veel tijd door op de fiets.

Matteo Simoni vindt de koersscènes best pittig. “Ik ben zelf geen koersfanaat zoals Louis en ik fiets ook niet zo vaak. Ik ben natuurlijk geen afgetrainde coureur, dus het is best uitdagend. Want ze verwachten dat we tot het uiterste gaan. Dat maakt de opnames soms wel spannend”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. “We hebben intussen al scènes opgenomen waarin ik moest sprinten en er snelheden van zestig kilometer per uur werden gehaald...”

“De cols zijn echt heavy”, aldus Matteo. “Ik weet niet of ik dat ga kunnen om voortdurend die berg weer op te fietsen. Het zijn vooral de spieren in mijn bovenbenen die dat moeten aankunnen. Maar er zijn nog andere factoren. De fietsen waarmee we rijden zijn niet zo licht als de fietsen die vandaag in de koers gebruikt worden. En ik heb ook nog een beetje buikvet.”