“Ze hebben Yasmine gewoon weggestuurd in het ziekenhuis terwijl ze allicht haar dood hadden kunnen vermijden”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is intussen al tien jaar geleden dat Yasmine zelfmoord pleegde. Waarom ze dat deed, zal allicht nooit duidelijk worden.

Het laatste weekend van haar leven bracht Hilde (de echte naam van Yasmine) door bij het gezin van Martine Prenen. “Toen ze op vrijdag bij ons aankwam, was haar blik dof en leeg. Maar op maandagochtend, toen ze wegging, was er opnieuw die typerende glinstering in haar ogen. Ik dacht dat ze haar bodem bereikt had, en dat ze weer op de weg naar boven was”, mijmert Martine in Dag Allemaal.

“Ik had nooit gedacht dat ze zelfmoord zou plegen, nee. Anders had ik haar nooit laten vertrekken. Het was ook een compleet foute samenloop van omstandigheden die ertoe geleid heeft dat Hilde... weg is. Wel, normaal gezien zou ze na dat weekend bij vrienden aan zee gaan logeren. Maar omdat daar iets tussenkwam, is Hilde naar familie gegaan. Door allerlei toevalligheden was ze die donderdag even alleen.” 
(Lees verder onder de foto)

Dood
“Hadden ze geweten hoe erg Hilde eraan toe was, was ze nooit alleen gelaten. Hilde is toen op haar eentje gaan wandelen, en in een vlaag van zinsverbijstering heeft ze toen een noodlottige beslissing genomen. Ik ben ervan overtuigd dat de duw in de verkeerde richting is gegeven door foute medicatie. En daarom zeg ik: haar dood had vermeden kunnen worden.”

“Hilde kreeg medicatie die als zelfmoordgedachten als bijwerking kunnen hebben. Dan moet je meteen de arts raadplegen. Dus toen ze maandagochtend bij ons vertrok, is ze meteen naar de dokter gegaan. Ze kreeg een ander medicijn, waar ze nóg slechter op reageerde. Toen ze daarvoor naar het ziekenhuis ging, hebben ze haar gewoon naar huis gestuurd. Daar kan ik tien jaar later nog altijd niet bij.”