VTM

Loic, de nieuwe tv-kok van VTM, kan het niet: "Mijn respect voor Jeroen is daar te groot voor"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: YouTube
De kogel is door de kerk. Loic Van Impe (25) wordt de opvolger van Sandra Bekkari. Hij is nu al razendpopulair op YouTube waar hij zijn eigen kookfilmpjes maakt.

Vanaf het najaar zal Loic Van Impe elke werkdag zijn eigen programma hebben bij VTM.  "Ik vind het geweldig dat ik binnenkort op televisie mijn ding mag doen", zegt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ik ben nooit naar de hotelschool geweest, maar heb alles geleerd van mijn ouders, het internet en vooral: van televisie. Ik noem mezelf ook geen chef, maar de eerste tv-opgeleide kok."

"Pas op, ik mag dan geen diploma hebben, ik beschik wel over heel wat bagage. Bovendien is mijn honger. Ik durf wat alternatiever uit de hoek te komen, ja. Ik gebruik bijvoorbeeld de microgolf als tool. Dat zul je niet veel andere koks zien doen. Een microgolfoven wordt nog steeds geassocieerd met opgewarmde kost, snel en vettig eten. Maar ik kan er een perfecte moelleux au chocolat in maken, of een gepocheerd ei."

Loic wordt zo de nieuwe concurrent van Jeroen Meus. "En die concurrentie met Jeroen: ik snap dat de media daar een wedstrijdje van willen maken, maar wij zelf zien dat zo niet. Jeroen heeft me al van ganser harte succes gewenst en ik voel eerlijk gezegd veel te veel respect voor hem om hem als concurrent te zien."